Inhoud

01

Wat is een PIM-systeem?

02

Waarom een PIM-systeem gebruiken?

03

Publiceren naar GS1 en andere datapools

04

Hoe werkt een PIM-systeem?

05

Kies het juiste PIM-systeem voor jouw situatie

06

Hoe integreer je een PIM-systeem?

07

Onze oplossingen

01

Wat is een PIM-systeem?

©-Len-Land-Photography06-1

Patrick Coester

Consultant – SRC

wat is een PIM Systeem

Een product informatie management (PIM) systeem is een online tool of software die het mogelijk maakt om productinformatie vanaf één plek te beheren.

Een PIM-systeem is geïntegreerd met  andere systemen van een organisatie, zoals het ERP-systeem, en verbindt deze systemen met de kanalen die de productinformatie verspreiden in de markt: veelal websites. Hiermee creëer je een single-source-of-truth — een centraal punt waar alle productinformatie is opgeslagen en waarvan je weet dat de gegevens up-to-date en betrouwbaar zijn. 

Lees hier meer over wat een PIM-systeem inhoudt

 

Ontdek alles wat je moet weten over Product Informatie Management

Mock-up-boekjes-SRC

Download de ultieme gids over PIM als volledige PDF en ontdek o.a.

  • wat een pim-systeem is
  • hoe je data publiceert naar verschillende datapools
  • hoe je de juiste pim oplossing kiest
02

Waarom een PIM-systeem gebruiken?

© Len Land Photography25

Merijn de Jager

Chief Commercial Officer – SRC

Screenshot 2019-07-25 at 09.21.19-04

Een PIM-systeem wordt gebruikt wanneer de hoeveelheid productinformatie niet meer handmatig is te verwerken. 

Doordat je werkt vanuit één systeem heb je meer controle over je product data en ben je niet meer afhankelijk van meerdere systemen. Wanneer het beheer van productinformatie plaatsvindt in een PIM-systeem ben je verzekerd dat alle data overal hetzelfde is. Dit zorgt voor betere datakwaliteit omdat er geen onderlinge verschillen ontstaan.

Daarnaast optimaliseert een PIM-systeem de interne processen door de samenwerking tussen afdelingen te vereenvoudigen. Afdelingen werken gezamenlijk aan data in het PIM-systeem. Doordat dit parallel gaat, hoeven zij geen Excel-spreadsheets rond te mailen en halen ze alle benodigde informatie rechtstreeks uit het PIM-systeem.

Lees hier meer over de voordelen van een PIM-systeem.

 

Download e-book

Stop met het handmatig verwerken van productinformatie en houd de controle in alle fases van productmanagement.

Download ebook
03

Publiceren naar GS1 en andere datapools

©-Len-Land-Photography14-1

Paul Laan

Solution Architect – SRC

Screenshot 2019-07-25 at 09.21.19-03

Wereldwijd bestaat er één datastandaard voor productinformatie management: Global Data Synchronisation (GDS). De wereldwijde standaard wordt uitgegeven door GS1.

In Nederland maken de levensmiddelen- en drogisterij-, doe-het-zelf-, tuin-en-dier-, gezondheidszorg- en modesectoren gebruik van de GS1 datastandaard. Elke sector heeft daarbij afspraken gemaakt over welke productinformatie wordt uitgewisseld en hoe de vastlegging moet plaatsvinden.

Lees meer over de GS1 datastandaard en hoe je data publiceert naar de gs1 datapools

 

04

Hoe werkt een PIM-systeem?

© Len Land Photography12

Henk-Peter van Hagen

Head of Development – SRC

Screenshot 2019-07-25 at 09.21.19-02

In een PIM-systeem wordt alle informatie centraal beheerd. Het verwerken, verrijken of publiceren van productinformatie hoef je dus maar op één plaats te doen.

Eén van de sterke kanten van een PIM-systeem is dat het data uitwisselt met andere doelsystemen, waaronder verschillende datapools. SRC-PIM heeft bijvoorbeeld een rechtstreekse integratie met de GS1 data pools. Door de ingebouwde GS1 datamodellen en validatie functionaliteit heb je real-time inzicht of je data voldoet aan de eisen gesteld door GS1.

Lees meer over de werking van een PIM-systeem.

 

Download whitepaper

Benieuwd hoe SRC-PIM werkt met GS1? Download het whitepaper en ontdek de voordelen van SRC-PIM.

Download whitepaper
05

Kies het juiste PIM systeem voor jouw situatie

39-©-Len-Land-Photography

Bastiaan Vijn

Consultant – SRC

Screenshot 2019-07-25 at 09.21.19-05

Het proces om een PIM-systeem voor jouw organisatie te selecteren is hetzelfde als voor andere zakelijke software. Desalniettemin vraagt het de nodige tijd en inspanning om tot een goede keuze te komen. PIM-systemen zijn namelijk complex en hebben invloed op de bedrijfsvoering.

Om het juiste PIM-systeem voor jouw organisatie te kiezen presenteren wij een vijftal stappen om te doorlopen. 

Lees hier hoe je een PIM-systeem kiest.

 

06

Hoe integreer je een PIM-systeem?

© Len Land Photography12

Henk-Peter van Hagen

Head of Development - SRC

Screenshot 2019-07-25 at 09.21.19-01

Wanneer je een PIM-systeem hebt gevonden is de volgende stap om deze te implementeren in jouw organisatie. Hiervoor moet je rekening houden met de bestaande processen en governance omtrent data management.

Ondanks dat de implementatie van een PIM-systeem grotendeels gelijk is aan andere software oplossingen, is het integreren van een PIM-systeem soms een lastig proces. Dit komt doordat de integratie van een PIM-systeem verder gaat dan alleen een technische implementatie – een PIM-systeem verandert de wijze waarop databeheer binnen de organisatie plaatsvindt.

Lees hier hoe je een PIM-systeem integreert in je organisatie

 

Advies van een PIM en GS1 expert

Publiceer op een efficiënte manier productinformatie naar GS1. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek hoe SRC-PIM jouw organisatie hierbij helpt.

Gratis consult
07

Onze oplossingen

© Len Land Photography25

Merijn de Jager

Chief Commercial Officer – SRC

Oplossingen

Ons PIM-systeem bestaat al meer dan twintig jaar en een groot aantal klanten, van Coca Cola tot Intergamma, vertrouwen op onze bewezen technologie. 

Met onze Product Information Management (PIM) SaaS-oplossing ben jij in controle over alle fases van productmanagement: verzamelen, verrijken en publiceren. 

De kern van SRC-PIM is geïntegreerd met de regelgeving en normen omtrent datastandaarden, zoals GDSN, GS1-DHZ, GS1-Food, GS1-Gezondheidszorg en PS in foodservice. Een standaard connectie met deze standaarden is inbegrepen en het datamodel wordt door ons constant onderhouden.

190124-Tabel - SRC

Vraag een demo aan

Beheer al jouw productinformatie centraal en publiceer snel en efficiënt naar de GS1 datapools. Vraag hier een demo aan en krijg een volledig beeld wat SRC-PIM applicatie voor jouw organisatie kan betekenen.

Vraag demo aan